ForskerProsjekter

17. mars 2016

Elektriskledende deig:

Enkel oppskrift for elektrisk ledende deig:

2,4 dl Vann
4 dl Mel (+ ca 1dl)
0,6 dl Salt
1,4 dl Sitron saft
0,2 dl Matolje
Kan farges med konditorfarge 

Bland alt sammen i en panne og varm opp til middels varme, med konstant røring. Røra er relativt flytende i begynnelsen, men vil stivne til etterhvert. Fortsett å røre frem til at røra danner seg en halv myk ball i midten av panna.

La deigen kjøle, og kna deretter i  mer mel frem til du får en passelig fast deig.

Isolerende deig:

Enkel oppskrift for elektrisk isolerende deig:

1 dl Vann
3,5 dl Mel (+ ca 1dl)
1 dl Sukker
0,4 dl Matolje
Kan farges med konditorfarge 

Bland alt sammen i bolle, og kna bra. Tilsett deretter litt ekstra mel frem til du får ønsket viskositet på deigen.